240 Volvo

Hem / Volvo 240

Volvo 240 är helt klart en riktig klassiker som håller sig genom tiderna. Med en 240 Volvo får du en trygg och säker bil som upplevs som rolig att köra och som passar för dig som söker en robust modell som klarar det mesta. Tittar man bakåt i historien är det till och med så att det är just modellen 240 Volvo som lade grunden för hela bilmärket. Denna otroligt framgångsrika modell såldes inte bara som smör i solsken, utan den skapade också Volvos rykte av enkla, säkra och stadiga bilar.

Försäkring Volvo

Att ha en försäkring på din Volvo är viktigt för att du ska vara trygg och kunna vistas ute i trafiken. Idag finns det många bilförsäkringar som erbjuder bra och kompletta alternativ för dig som äger en Volvo. Watercircles har exempelvis en Volvo försäkring, oavsett om du söker en försäkring Volvo xc60 eller försäkring Volvo v90. Hur mycket din försäkring kommer att kosta beror bland annat på hur gammal bilen är och din egen ålder.

Volvo 240 nypris

När Volvo 240 först kom ut på marknaden år 1974 kostade den inte mer än 37 400 kronor i nypris. Detta var dock en mycket hög kostnad för dåtidens löntagare, men i takt med att åren gick och bilen blev alltmer populär, steg också priset. Hur mycket du behöver betala i nypris beror på vilken årsmodell du vill ha, men för en 244 kan du räkna med 154 200 kr.

Volvo-240

Foliera din Volvo

Genom att göra en vinyl foliering på bilen kan du få en Volvo 240 som ny igen och helt i den färg och ton du önskar. Det blir allt vanliga att foliera bilen för att på ett relativt kostnadsmässigt sätt få en ny lift på bilen.

Volvo 240 kombi

Är du i behov av en lite större bil med extra utrymme kan Volvo 240 kombi vara ett bättre alternativ för dig. Volvo 240 kombi gick tidigare under beteckningen 245, men i takt med att årsmodellen 1983 gjorde entré valde man att ta bort den. Kombivarianten är mycket populär och uppskattad hos barnfamiljer och ett självklart alternativ för den som behöver mer svängrum.

EPA Volvo 240

Volvo 240 har inte bara blivit känd som en av Sveriges mest sålda bilmodeller genom tiderna, utan den har även omvandlats för att komma i många olika format. Idag kan du till exempel hitta EPA Volvo 240 för den som ännu inte tagit körkort men är förtjust i bilmodellen. Idag kan du hitta EPA Volvo 240 till försäljning över hela landet, både till nypris såväl som begagnade alternativ.

Volvo VESC

Volvo VESC är känd som en konceptbil som skapades för att öka tryggheten på vägarna och för passagerare. Bilen känns snabbt igen på den kraftiga stötfångaren som är ordentligt utdragen och på rattstången som är utrustad med en praktisk fjäder. Fjädern är idag standard på de flesta bilmodeller, men då ansågs den extra unik. Volvo VESC har också bromsar som är låsningsfria, varningslampor på dörren samt backvarningssignal. Fronten på bilen är till synes mycket lik första generationens Volvo 240.