Lada 4x4

Hem / Lada 4x4

Lada 4x4 är en välkänd klassiker som också går under namnet Zhiguli i bilens hemland. Den allra första modellen av Ladan bygges år 1970 och fick då ett symboliskt värde för Lenins 100-års dag. År 1972 valde man att komplettera originalmodellen 2101 genom att göra den lite lyxigare. Det var då som modell 2103 kom ut på marknaden. Genom åren är det tydligt att tillverkarna hållit fast i byggprocessen eftersom den, än idag, är nästintill oförändrad.

Lada Niva 1980

Den allra första Lada Niva lanserades år 1977 och ändrade namn från Lada 4x4 till just Lada Niva och blev snabbt en storfavorit. Med Lada Niva 1980 får du en smart och praktisk terrängbil som är fyrhjulsdriven och som är utrustad med en mycket låg tyngdpunkt. Här hittar du inte bara klassiska växellägen, utan även en låg växel och en differentialspärr. Med hjälp av spärren kan du se till att skicka kraften till både fram- och bakaxel på en och samma gång.

Lada Niva pickup

Lada Niva pickup är en bil som har en mycket lång historia bakåt i tiden. Tyvärr är bilen ganska sällsynt idag och syns sällan till på de svenska vägarna. Under 80- och 90-talet såldes den måttligt, men på grund av bland annat rost och problem med reservdelar har antalet köp minskat kraftigt. Idag är modellen ovanlig och någon dokumenterad historia är svårt att hitta.

Lada 4x4

Lada Niva pris

Hur mycket du kommer få betala för din Lada Niva är svårt att säga, eftersom bilen kan vara rätt så svår att hitta på marknaden, både när det kommer till nya bilar såväl som begagnade alternativ. För en välskött och begagnad Lada Niva ligger priset på ca 80 000 kronor, medan en ny och nyare modell kostar ca 130 000 kr. Det talas dock om att bilmärket Renault ska slå liv i den gamla klassikern igen och då kan vi räkna med betydligt högre priser.

Nya Lada bilar

Lada kommer inte bara i äldre modeller, även om det är det gamla utseendet som kännetecknar bilmodellen mest. Som tidigare nämnt har man knappt ändrat vare sig design eller byggprocess sedan 70-talet vilket ger den unika karaktären som än idag är mycket uppskattad. Marknaden erbjuder både äldre och nya Lada bilar som du kan välja mellan när du är på jakt efter din nästa drömbil.