Elbilar på marknaden

Hem / Elbilar

Elbilar är något som har blivit otroligt populärt i takt med att alla blir alltmer miljömedvetna. Med en elbil behöver du inte oroa dig för att släppa ut gifter i luften och får dessutom en bil som är billigare i drift. Idag kan du välja mellan många olika typer av elbilar på marknaden, men hur fungerar elbilar egentligen? Kort och gott kan man säga att det finns olika typer av elbilar, som alla drivs med hjälp av ett batteri.

Elbilar – Kommande modeller

Är du sugen på att köpa en elbil kan du få koll på kommande elbilar och nya elbilmärken i Eways lista på de mest intressanta elbilarna. Genom att välja en uppskattad modell kan du inte bara se till att göra en bra investering, utan du kan också säkerställa ett bättre andrahandsvärde och få tillgång till den senaste och mest moderna tekniken. Under 2021 var det främst Volkswagen, Tesla Model 3, Kia Niro och MG ZS SUV som gällde. På nya listan hittar du märken som Ford Mustang mach-e, Lexus UX300e och Audi Q4 e-tron.

Elbilar SUV


Elbilar kommer i alla möjliga former och idag finns det ett flertal olika biltillverkare att välja mellan. Letar du efter en bra elbil som hela familjen kan få plats i rekommenderar vi elbilar SUV. En SUV lämpar sig för dig som söker en större bil som är ordentligt rymlig och som erbjuder bra utrymme för såväl bagage som passagerare. På Holmgrensbil.se finns ett stort utbud SUV-elbilar.

Små elbilar


Det är inte alla som är i behov av en stor SUV och då kan en mindre elbil vara ett bättre alternativ. Letar du efter små elbilar kommer du även här att ha många olika valmöjligheter. Fördelen med en mindre bil är att du kommer ha lättare att hitta parkering och kan ladda upp batteriet snabbare.

För och nackdelar med elbilar

Det finns många för och nackdelar med elbilar och dessa är viktiga att ha kunskap om innan du ska göra ett köp. De främsta fördelarna är att du gör en stor skillnad för miljön och får en bil som är mycket billigare i drift. Den främsta nackdelen är att det inte är lika lätt att hitta laddstationer som bensinmackar i Sverige.

Elbilar räckvidd

När du ska välja en elbil är det också viktigt att du tittar på elbilars räckvidd och säkerställer att bilen kan ta dig dit du önskar. Alla modeller har olika räckvidd och därför går det inte att ge ett exakt svar. Tittar vi till exempel på Tesla Model 3 kan man se att räckvidden är hela 51,4 mil på en laddning, medan Ford Mustang Mach-E 4WD ligger på 43,0 mil. På Eldrivo.se kan du se en lista på vilka 10 elbilar som har längst räckvidd.

Laddbox hemma

Om du väljer att äga en elbil som en Tesla är det en mycket god idé att först se över alternativen för elbilsladdning. Bor du i hus är det rekommenderat med en laddbox hemma, så att du kan ladda Tesla när helst du behöver. Funderar du på hur det går till att ladda elbil hemma har Eways svar på hur det funkar om man vill ha en laddbox hemma. De kan hjälpa dig att installera boxen på husväggen eller till exempel i ditt garage för att göra din vardag enklare.


Foliera elbilen

Att foliera en elbil är ett populärt sätt att ändra dess utseende och ge den ett unikt uttryck. Foliering innebär att en vinylfilm appliceras över bilens yta, inklusive lacken, för att skapa en ny färg eller mönster. Det är viktigt att välja rätt typ av folie för att säkerställa en hållbar och estetiskt tilltalande resultat. Tips: ta del av ytterligare information om foliering av bilar.