BMW Privatleasing - Allt du behöver veta

Hem / BMW privatleasing

Privatleasing är ett tryggt och bekvämt sätt att äga en BMW. Det kan vara ett prisvärt alternativ till att köpa en bil och bjuda in till en stor mängd fördelar. Här går vi igenom allt du behöver veta om BMW-privatleasing så att du kan göra det bästa och mest informerade valet när det gäller att leasa en BMW.

Hur fungerar BMW-privatleasing?

BMW-privatleasing är ett låneförhållande som ger dig möjlighet att nyttja en BMW under överenskommen period. Till skillnad från att köpa en bil, betalar du bara ränta på det belopp du lånar, vilket innebär att du inte behöver låna något. Fördelarna med att privatleasa en BMW är att du får lägre månatliga kostnader än om du skulle köpa en bil, samt att du inte behöver begränsa hur många mil du kör med din bil. Du får också tillgång till service och reparationskostnader, så att du slipper oroa dig för onödiga utgifter. När din leasingperiod är över, kan du enkelt återlämna bilen till företaget utan försäljningsproblem.

Vilka är fördelarna med att privatleasa en BMW?

Privatleasing av en BMW kan vara ett utmärkt alternativ för dig som önskar att köra en lyxig bil, men inte äger de ekonomiska resurserna eller den tid som krävs för att genomföra köpet.

Fördelarna med att privatleasa en BMW inkluderar:

  • Låga månatliga utgifter – Privatleasing erbjuder dig lägre månatliga kostnader än ett traditionellt bilköp. Du kan också få ett kostnadseffektivt pris på den bil du väljer.
  • Obegränsad miltal – Om du inte planerar att använda din bil för att köra långa sträckor, kommer du att uppskatta att du inte behöver begränsa hur många mil du kör med din BMW.
  • Ingen stor engångskostnad – Som med alla låneformer, betalar du bara ränta på det belopp du lånar, vilket gör att du inte behöver låna.
  • Inga reparations- eller underhållskostnader - BMW-privatleasing omfattar ofta service och reparationer, vilket innebär att du inte behöver bekymra dig om att betala för onödiga kostnader.
  • Uppdatera bilen ofta - Med privatleasing har du möjlighet att uppdatera din bil var tredje år, så att du alltid kan köra de senaste modellerna.
  • Inga försäljningsproblem - När din leasingperiod är över, kommer du att kunna återlämna din bil till företaget du leasat bilen från. Det innebär att du inte behöver oroa dig för att prissätta och sälja bilen.

Hur lång är löptiden för privatleasing av en BMW?

Löptiden för en privatleasingavtal av en BMW kan variera beroende på vilken modell du väljer och vilken kontraktstyp du väljer. Vanligtvis är löptiden för privatleasing av en BMW 36 månader, men även mellan 12 eller 48 månader förekommer.

Vilka bilmodeller kan man välja bland?

Det finns ett brett utbud av modeller som du kan välja mellan när du privatleasar en BMW. Bland de vanligaste modellerna inkluderar 1-serien, 3-serien, 5-serien, X1, X2, X3, X4, X5 och X6.

Krävs kontantinsats för att privatleasa en BMW?

När det kommer till att privatleasa en BMW så krävs det ofta en kontantinsats. Kontantinsatsen är beroende av vad för modell du valt samt vilken leasingperiod du väljer. Det blir vanligtvis en lägre kontantinsats när man tecknar en längre leasingperiod, medan det kan krävas en högre kontantinsats om du väljer en kortare tid.

Vem sköter service och reparationer?

Om du har tecknat en privatleasing för en BMW kommer dina service- och reparationsbehov att hanteras av leverantören som du har beställt din leasing från. Leverantören kommer att ansvara för alla service och reparationer som krävs för att bilen ska uppfylla de försäkrings- och säkerhetskrav som ställs på den. De kommer också att säkerställa att alla planerade servicebesök utförs vid rätt tillfälle.

Det är vanligt att de erbjuder "BMW Service Inclusive" som är ett serviceprogram som erbjuds av BMW. Det ger kunden tillgång till planerade servicebesök och kostnadsfria reparationer vid en BMW-återförsäljare under en fördefinierad period.

Vilka villkor gäller?

Om du önskar att privatleasa en BMW måste du först och främst uppfylla vissa krav. Företaget som du leasar av kommer att göra en kreditbedömning, så det är viktigt att du har en god kreditvärdighet. För att leasa en BMW måste du också ha en årlig inkomst på minst 30 000 kr och kunna betala en deposition på minst 1 000 kr. Du måste också vara minst 25 år gammal och ha ett senaste betalningsmedel (t.ex. ett kredit- eller betalkort). Avgiften för att privatleasa en BMW kan skilja sig åt beroende på vilket företag du vänder dig till.